Welke soorten tekstkarren zijn er te huur?

tekstkarrenBij werkzaamheden aan de weg of tijdens evenementen is er sprake van een gewijzigde situatie. Om weggebruikers hierover te informeren is het mogelijk om met tekstkarren voorbijgangers in te lichten over de status. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden die we op deze pagina zullen toelichten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de specialisten van THS Verhuur.

1. Matrixbord

Dit is de meest bekende vorm van elektronische signalering. Matrixborden zijn tekstkarren die dynamisch kunnen worden ingezet om informatie te geven over de huidige situatie op de weg. Denk aan een andere maximumsnelheid dan normaal het geval is of een rijstrook die tijdelijk is afgesloten. Niet iedere uitvoering is hetzelfde, de mogelijkheden kunnen variëren. Door het beperkte aantal LEDs en kleuren zijn de mogelijkheden beperkt. Let er dus bij een matrixbord huren op dat de gewenste weergave mogelijk is.

2. Pijlwagen

Je kunt deze eenvoudige tekstkarren huren als er bijvoorbeeld een rijbaan tijdelijk is afgesloten. De richting van de pijl kan aangepast worden maar verder is deze wagen beperkt. Er kunnen standaard verkeersborden op worden gemonteerd naast de verlichting. De lampen hebben een grote diameter waarmee ze op grote afstand al zichtbaar zijn. Ze worden op een compacte aanhanger geplaatst waarmee ze met een standaard personenauto te verplaatsen zijn. Een andere term voor dit type wagen is een actiewagen.

3. Tekstwagen

Dit model behoort tot de standaard tekstkarren zoals we deze vaak langs wegen in Nederland aantreffen. Het onderstel is compact en daarmee eenvoudig te verplaatsen, er is verlichting aanwezig die verbonden wordt met het signaleringssysteem van de auto. Naast ruimte voor een verkeersbord is er een display dat ruimte biedt voor tekst, een afbeelding of een combinatie van beide. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een logo weer te geven. De LEDs zijn duidelijk zichtbaar en bieden de mogelijkheid voor meer details op het scherm. Wil je tekstwagens huren of kopen? Neem via de THS Verhuur website contact op voor alle details.

4. Mediascherm

Dit is een meer complexe vorm van de traditionele tekstkarren waarbij het scherm naast eenvoudige afbeeldingen ook in staat is om bewegende beelden te vertonen. De resolutie is doorgaans hoger en de beeldverhouding zal bijvoorbeeld 16:9 of 21:9 zijn. Het scherm is overigens naast landschapsmodus vaak ook in portretmodus te gebruiken. Deze full colour tekstkarren kunnen worden gebruikt om wervende boodschappen weer te geven zoals reclame uitingen of meerdere slides om zo extra informatie te geven aan de voorbijganger. Dit type aktiewagen heeft meer geavanceerde hardware en software om de beelden weer te geven.

Aandachtspunten bij tekstkarren

Bij tekstwagens huren of kopen is het goed om te weten dat meer complex niet altijd betere mogelijkheden biedt. Soms is een eenvoudig actieraam zonder verlichting voldoende, bijvoorbeeld voor gebruik overdag. In dat geval is er geen stroomvoorziening vereist. Bij een meer complexe wagen zullen er ook andere zaken van belang zijn zoals het ontwerp van de media die wordt weergegeven op het scherm.

Tekstkarren kopen is met name interessant voor organisaties of bedrijven die vaak gebruik zullen maken van deze functionaliteit, anders zal tekstkarren huren een betere keuze zijn. In dat geval is er ook meer flexibiliteit in de keuze. Zo is het mogelijk om bij één project een eenvoudige pijlwagen te plaatsen en bij een ander project een volledig mediascherm met video en geluid. Voor meer informatie over de plus- en minpunten bij verkoop en verhuur van tekstkarren kun je contact opnemen met THS Verhuur.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.