Hoe werkt een actiewagen op de Nederlandse weg?

actiewagenDe eerste actiewagen werd al in 1978 geïntroduceerd op de Nederlandse weg. Voor die tijd bestonden er al aanhangwagens die verkeersinformatie konden verspreiden. Na de eerste wagen zou er vervolgens een niche markt ontstaan met diverse bedrijven die dit soort producten ontwikkelen, produceren, verhuren en verkopen. Nu zijn er een groot aantal producten met diverse toepassingsmogelijkheden zoals de tekstkar VW 1350 HB die bij THS Verhuur aangeboden wordt. Op deze pagina lees je meer over de inzetbaarheid van de traditionele actiewagen en verwante producten.

Wat is een actiewagen?

Naast de term ‘actiewagen’ wordt ook wel ‘pijlwagen’ gebruikt voor dit uitklapbaar informatiepaneel dat langs de rijbaan van een autoweg of autosnelweg geplaatst kan worden. Die tweede term geeft duidelijk aan waar deze wagens voor bedoeld zijn; om aan te geven dat een automobilist of andere verkeersdeelnemer van baan moet wisselen of zich moet voorbereiden op een afzetting, wegversmalling of ongeval. Als er een verhoogd risico bestaat op een botsing dan is het bovendien mogelijk om een botsabsorber voor de wagen te plaatsen.

Een actiewagen is voorzien van een omlijsting met onder andere opvallende rood-wit strepen die onder een hoek staan met de punt naar boven. In het frame bevinden zich ook nog één of twee verkeersborden. En een pijl met lampen is onder alle omstandigheden zichtbaar voor verkeersdeelnemers. Het frame zal een opvallende kleur hebben. De verlichting werkt op basis van een oplaadbare accu, het geheel wordt doorgaans op een aanhangwagen geplaatst. Zo kan het systeem snel op de plaats van bestemming worden opgebouwd en na gebruik weer worden verwijderd. Afhankelijk van de situatie kunnen er ook andere objecten geplaatst worden zoals verkeerskegels.

Meer dan een pijlwagen

Hoewel een pijlwagen duidelijk aangeeft wat de bedoeling is blijft de toepassing beperkt. Het bord kan alleen aangeven dat de bestuurder van baan moet wisselen. Maar tekstkar kopen of huren biedt meer mogelijkheden omdat er ditmaal meerdere regels tekst mogelijk zijn en niet alleen een grote pijl. Zo kan bijvoorbeeld de bestuurder geïnformeerd worden over de specifieke situatie. In dit geval betreft het een wagen die in de berm staat en niet op de rijbaan, de informatie is voorlichtend van aard en niet dwingend. Denk ook aan de melding dat een weg op een datum buiten gebruik zal worden gesteld wegens werkzaamheden.

Andere soorten afzetting

Bij een actiewagen huren is het tevens mogelijk om ook verwante artikelen te huren waaronder verkeershekken, kegels, bakenschilden etc. Zo kan (een deel van) de weg worden afgezet op een verantwoorde wijze. Omdat deze artikelen omvangrijk kunnen zijn is het mogelijk om hiervoor speciaal transport in te huren met chauffeur. Het biedt daarom voordeel om met een leverancier in zee te gaan die volledige oplossingen levert inclusief transport van en naar de locatie. Informeer bovendien ook naar de wet- en regelgeving omtrent signalering langs en op de weg. THS Verhuur is de allround specialist, neem contact op voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Wat is er nog meer mogelijk?

Naast een actiewagen is er ook het actieraam, dit model kan op een vaste locatie geplaatst worden zonder aanhanger. Een full color tekstkar of mediascherm biedt een hogere beeldkwaliteit wat met name bij promotionele activiteiten inzetbaar is. Daarnaast is er voor het gebruik van apparatuur die niet op eigen stroom kan functioneren de optie voor een externe generator. Zo is er voor iedere situatie een passende oplossing te bedenken, zowel voor een korte periode als op de langere termijn.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
Materieelverhuur van THS
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.