• Ademluchtunits - THSverhuur.nl

ADEMLUCHTUNITS

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

Ademluchtunits

In een omgeving waar er schadelijke gassen zijn of waar de kwaliteit van lucht niet gegarandeerd kan worden is het van belang om maatregelen te nemen. Hiervoor worden ademluchttoestellen gebruikt, doorgaans in de vorm van maskers die aangesloten zijn op ademluchtunits. De apparatuur moet zeer zorgvuldig gekalibreerd zijn om te voldoen aan strenge eisen. Meer over de werking van THS Verhuur ademluchtunits kun je op deze pagina lezen.

Hoe werken ademluchtunits?

Lucht om te ademen bestaat uit 21 procent zuurstofgas, 78 procent stikstofgas en 1 procent andere gassen waaronder koolstofdioxide en argon. Ademlucht is niet hetzelfde als zuurstof of perslucht. Verantwoord gebruik van ademlucht kan alleen gegarandeerd worden wanneer dit uitgevoerd wordt door personen die hiervoor een opleiding hebben gevolgd en een medische keuring hebben ondergaan.

Een ademluchtunit wordt aangesloten op ademluchtflessen. Er is een drukregelaar aanwezig, toevoerslang, reservelucht waarschuwing, onderdrukventiel en een deel voor op het gezicht. In het verleden werden de flessen uitgevoerd in staal, tegenwoordig betreft het veelal kunststof flessen die lichter van gewicht zijn. Om gebruik te maken van LSU’s (Life Support Units) is het noodzakelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld overdruk kappen, volgelaatsmaskers of hazmat pakken.

Waarom een ademluchtunit huren?

In situatie waarin de luchtkwaliteit niet gegarandeerd kan worden bieden ademluchtunits een berekenbare kwaliteit lucht om veilig in te ademen. Uiteraard is het van groot belang dat deze unit op de juiste wijze functioneert en nauwkeurig wordt ingesteld om het juiste resultaat te bewerkstelligen. Onderhoud is ook zeker van belang bij deze delicate apparatuur. De ademluchtunits van THS Verhuur worden voor en na gebruik volgens vaste protocollen gecontroleerd op een juiste werking.

Om gebruik te mogen maken van dergelijke producten is het vereist dat de gebruikers beschikken over de juiste certificatie. Zo kan de veiligheid van alle betrokkenen te allen tijde gewaarborgd worden. Door gebruik te maken van een mobiel systeem kan een ademluchtunit snel op iedere gewenste locatie ter plekke zijn. Om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt verloopt zal er vooraf een situatieschets gemaakt worden. Denk aan mogelijk gevaarlijke situaties, de omgeving en de oppervlakte van het werkgebied.

Welke ademluchtunit levert THS Verhuur?

THS Verhuur heeft ervoor gekozen om de elektrische ademlucht compressor backup unit van All Safety te verhuren. Dit merk levert betrouwbare apparatuur, deze unit is veelzijdig inzetbaar met optimale prestaties voor werkzaamheden in het veld. De unit is eenvoudig op vrijwel iedere locatie te installeren, ook wanneer er een beperkte bereikbaarheid is. Het maximale debiet ligt op 1700 lpm met een sir waarde op B2 en een 11 kw aandrijving. Als stroomvoorziening wordt gebruik gemaakt van 32A / 400V / 5p en de unit voldoet aan de EN12021 norm. Het totaal gewicht bedraagt 2020 kilo. Meer weten over dit model of wil je de tarieven opvragen? Neem dan contact op met THS Verhuur voor meer informatie over dit product en aanvullende diensten.

Communicatie als voornaamste factor

Uiteraard staat veiligheid op de eerste plaats als het gaat om ademluchtunits. Dit gaat samen met heldere communicatie. THS Verhuur levert niet alleen de benodigde materialen maar denkt ook met de opdrachtgever mee en speelt in op de situatie. Zo kan er snel geschakeld worden voor optimaal resultaat.

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een ISO 9001 en VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.