Tekstwagen huren of kopen?

tekstwagensAls er regelmatig gebruik wordt gemaakt van tekstwagens dan komt op een gegeven moment de vraag naar boven rijzen of kopen beter is dan huren. Je kunt namelijk een tekstkar huren, een actiewagen huren of een matrixbord huren. Er zijn dus volop opties maar is kopen niet voordeliger op termijn? Wat de voordelen en nadelen zijn van beide opties bekijken we op deze pagina. Neem voor maatwerk advies gerust even contact op met THS Verhuur.

Waarom een tekstwagen huren?

Laten we eerst enkele voordelen van huur opsommen:

1. Flexibiliteit

Soms is het voldoende om een eenvoudig verkeersbord neer te zetten. Dan kan een actieraam voldoende zijn. Op een ander moment is het juist weer beter om een full colour tekstkar neer te zetten die de aandacht trekt. Bij tekstwagen verhuur kun je per project kiezen welk product hier het beste op aansluit. Je zit dan niet vast aan de beperkingen van een wagen.

2. Onderhoud

Gelukkig zijn de meeste tekstwagens onderhoudsvriendelijk, toch zijn er wel degelijk onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, er kan ook schade optreden door andere factoren. Met name bij meer complexe wagens met bijvoorbeeld zonnepanelen of GPS kan onderhoud ingewikkeld en duur zijn. Dat is met tekstwagens verhuren geen probleem want de verhuurder voert zelf onderhoud en reparatie uit.

3. Nieuw model

In plaats van steeds dezelfde wagen van stal te halen kun je bij gebruik voor het nieuwste model kiezen. Wellicht is er een nieuwe versie met een beter matrix scherm, een hogere lichtopbrengst of een accu die langer meegaat. De afschrijving bij verhuur ligt doorgaans hoger wat betekent dat er sneller nieuwe apparatuur in de verhuur gaat.

Waarom een tekstwagen kopen?

Ook voor koop zijn er meerdere voordelen te noemen:

1. Inzetbaarheid

Als er plotseling een situatie is waarbij een signalering nodig is, dan is het niet altijd mogelijk om direct een tekstkar te huren. Bij eigendom staat de kar altijd paraat en kan direct ingezet worden. Uiteraard moet er wel opslagruimte zijn op een centrale locatie die goed bereikbaar is.

2. Kosten op termijn

Huren valt bij veelvuldig gebruik bijna altijd duurder uit dan kopen. Denk maar aan een huis huren of kopen. Om dit te berekenen moet je uiteraard alle factoren in acht nemen. Als je op voorhand weet dat er vaak gebruikt zal worden van de wagen dan kan kopen zeker voordeliger uitpakken. Denk ook aan de afschrijving wat voor de belasting interessant kan zijn.

3. Uitbreidingsmogelijkheden

Geheel vervangen zit er de eerste jaren natuurlijk niet in, het is wel mogelijk om een bestaand systeem uit te breiden. Dit is afhankelijk van het model, er zijn modulaire systemen waar onderdelen eenvoudig te vervagen of te upgraden zijn. Informeer bij THS Verhuur naar de mogelijkheden.

4. Duidelijkheid

Als je voor ieder project een dikkere handleiding moet doorspitten voordat de tekstwagen in gebruik kan worden genomen dan gaan er veel uren verloren. Als je eenmaal weet hoe je eigen wagen werkt dan kun je sneller handelen en ligt de kans op fouten aanzienlijk lager.

Conclusie: Huren of kopen?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag om tekstwagens te huren of kopen. Er zijn namelijk meerdere factoren om rekening mee te houden die verder gaan dan alleen de kosten. De aard van de organisatie en het aantal keren dat het materieel ingeschakeld wordt zijn van belang in het maken van een goede afweging. THS Verhuur helpt je graag om een berekening op maat te maken, neem contact op voor meer informatie.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

Industriële coating
Materieelverhuur
Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.