VERKEERSKEGELS

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

Verkeerskegels

verkeerskegelsVerkeerskegels behoren tot de meest gebruikte materialen om weggebruikers op de hoogte te stellen van een gewijzigde situatie. Ze zijn duidelijk zichtbaar, eenvoudig te plaatsen en voordelig in aanschaf. Op deze pagina beschrijven we niet alleen de verkeerskegels zoals je deze door heel Nederland kunt zien op de weg, maar ook de toepassingen en het gebruik in de praktijk.

Wat zijn verkeerskegels?

Een verkeerskegel wordt ook wel een pylon genoemd. Het betreft een zichtbare markering die verplaatsbaar is en dienst doet tijdens wegwerkzaamheden op de openbare weg maar ook tijdens sport- en andere evenementen. Doorgaans worden verkeerskegels gemaakt van een zacht materiaal dat vrij stevig is. De standaard kleurstelling is fel oranje met mogelijk één of meer witte strepen rondom om de zichtbaarheid te verhogen. Daarnaast is het mogelijk om deze kegels te voorzien van een (knipper)licht waarmee de zichtbaarheid in het donker gegarandeerd is. Er zijn diverse formaten, van klein en laag tot ongeveer een halve meter in hoogte. Er is een vierkante basis, de pylon zelf is rond en loopt taps toe. Aan de bovenzijde is een gat, de binnenzijde is hol.

Verkeerskegels met verhoogde zichtbaarheid

Een standaard pylon valt direct op door de vorm en de kleur. Een oranje kegel contrasteert goed met zowel grijs asfalt als groen gras. Naast de egaal oranje uitvoeringen zijn er ook verkeerskegels die voorzien zijn van één of meerdere horizontale strepen. Een laag model zal doorgaans van een enkele brede streep in het midden voorzien zijn terwijl de hoge uitvoering twee witte strepen heeft. De kleur is in normale situaties altijd oranje wat een waarschuwend effect heeft op omstanders, het is minder dwingend van aard dan bijvoorbeeld een rood verbodsbord. De witte strepen zijn gemaakt van een reflecterende folie waarmee deze pionnen ook in het donker goed zichtbaar zijn als er een lamp op schijnt. Het betreft een reflecterend materiaal, de folie geeft zelf geen licht af in het donker.

Een goede reden om verkeerskegels te huren is het onderhoud. Juist omdat een pylon geen technologisch hoogstaand en kostbaar product is wordt er niet altijd even voorzichtig mee omgesprongen. Daardoor kunnen deze producten snel vervuild raken waardoor de zichtbaarheid afneemt. Daarnaast kan het aantal verkeerskegels dat nodig is in iedere situatie veranderen. THS Verhuur kan deze producten snel leveren, uiteraard in uitstekende conditie. Met name in combinatie met andere bewegwijzering, matrixborden of hekken kunnen deze kegels zeer effectief zijn in gebruik.

Eenvoudig te plaatsen en vervoeren

Het design is net zo eenvoudig als het doordacht is. Dankzij de stevige voet en de taps toelopende vorm blijft een pylon ondanks het lichte gewicht goed overeind staan. Een persoon kan meerdere kegels dragen en verplaatsen. Met een auto of aanhanger kan een groot aantal verkeerskegels vervoerd worden naar de gewenste locatie. Mocht er onverhoopt een auto of ander voertuig tegen een pylon aan rijden dan is de kans op schade aan zowel het voertuig als de kegel minimaal. Over welk type verkeerskegel het beste werkt in een specifieke situatie kun je bij THS Verhuur vrijblijvend informatie opvragen. Informeer ook naar de beschikbaarheid, tarieven en andere producten om het verkeer te regelen met verplaatsbare materialen.

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.