Wat is een matrixbord en waar kun je dit bord huren?

matrixbordEen matrixbord is een type verkeersbord dat is voorzien van een raster met lampjes die onafhankelijk van elkaar in- of uitgeschakeld kunnen worden. De meest bekende vorm van matrixborden zijn de variabele instructies op snelwegen in Nederland, daarnaast is het ook mogelijk om een matrixbord te huren die op een tijdelijke locatie wordt geplaatst. Wat er mogelijk is met deze borden en wat mogelijke alternatieven zijn leggen we uit op deze pagina. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met THS verhuur voor meer informatie.

Wat zijn matrixborden?

Een standaard matrixbord zoals deze staan vaak op Nederlandse wegen worden boven snelwegen of andere wegen met meerdere rijstroken. Boven iedere rijstrook zal een eigen bord aanwezig zijn die aangeeft wat de gewenste actie is. De functie is niet anders dan voor de standaard verkeersborden geldt met als verschil dat deze vorm van bewegwijzering flexibel is. Er kan een andere boodschap worden uitgedragen, denk aan een afwijkende snelheid dan normaal gesproken het geval is op de rijbaan. De informatie op een matrixbord gaat boven de vaste verkeersborden.

Matrixbord en files

Er wordt regelmatig verondersteld dat matrixborden files veroorzakend, het tegenovergestelde is waar. Als detectielussen in de weg constateren dat er files dreigen te ontstaan dan kan de doorstroming met een lagere snelheid geregeld worden. Deze lussen geven een signaal door op het moment dat de gemiddelde snelheid lager komt te liggen dan 35 km/u. Door de snelheid te verlagen ten opzichte van de reguliere maximumsnelheid worden auto’s beter gespreid over het wegdek waardoor het niet nodig is om volledig tot stilstand te komen.

Indicaties op matrixborden

De matrix is een raster van LEDs die individueel ingeschakeld of uitgeschakeld kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de kleur te veranderen, bijvoorbeeld rood of groen. De indicatoren op het bord komen deels overeen met standaard verkeersborden, toch zijn er limitaties en ook extra opties. Het aantal punten is beperkt waardoor er geen complexe visualisaties mogelijk zijn, dit geldt ook voor het formaat. Daarentegen is het wel mogelijk om de informatie op deze borden dynamisch aan te passen.

Als er geen informatie te zien is op een matrixbord dan dient men reguliere verkeersborden na te leven.

Kun je een matrixbord huren?

De meeste borden van de Rijksoverheid hebben een vaste opstelling, voor evenementen of tijdelijke situaties is een matrixbord huren ook mogelijk. Deze borden werken grotendeels op dezelfde wijze, er zijn echter wel verschillen. Zo zullen de afmetingen anders zijn, een mobiel actieraam met matrix display kan vaak meerdere regels tekst weergeven. Het aantal kleuren hangt af van de gebruikte LED technologie, niet alle borden hebben multicolor LEDs. Wat betreft stroomvoorziening zal er gebruikt worden van een oplaadbare accu waarmee het een compleet autonoom systeem betreft. Er zijn ook goedkope borden te koop voor hobby gebruik, het is echter niet toegestaan om deze producten te gebruiken. Ook niet in een personenvoertuig voor het venster.

Meer mogelijkheden met een actiewagen

Je kunt ook een actiewagen huren die nog meer mogelijkheden bieden. Zo kan een full color tekstkar naast tekst of eenvoudige symbolen ook afbeeldingen of zelfs videoclips weergeven. Deze systemen zijn minder geschikt voor informatie over de verkeerssituatie maar worden wel vaak ingezet worden voor promotionele doeleinden. Naast losse systemen zijn er ook wagens als aanhanger, voor bewegende signalering zijn er modellen voor montage op een auto. Uiteraard zijn er strenge regels verbonden aan dit soort apparatuur, neem voor meer informatie en tarieven contact op met THS Verhuur.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

Industriële coating
Materieelverhuur
Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.