BAKENSCHILDEN EN -VOETEN

Bakenschilden en voeten

BakenschildenBakenschilden worden ook wel baakschilden genoemd. Het betreft rechtopstaande borden met een rood – wit gestreept motief om wegwerkzaamheden aan te duiden. Bij THS Verhuur is het mogelijk om bakenschilden en voeten te huren voor korte of langere periodes voor flexibele inzetbaarheid. Wat de mogelijkheden zijn en wanneer er aanvullende materialen nodig zijn leggen we uit op deze pagina.

Wat is een bakenschild?

Een bakenschild of baakschild is een dubbelzijdig bord dat rechtop staat en een gewijzigde situatie aangeeft op de weg. Bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden of een opengebroken stoep. Het fungeert als een soort geleiding om de tijdelijke grenzen aan te duiden. Bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe stoeprand waarbij weggebruikers niet in de buurt van de rand mogen komen. Zowel uit oogpunt van de te verrichten werkzaamheden als voor de veiligheid van omstanders.

Bakenschilden zijn aan beide zijden voorzien van een reflecterende laag met afwisselend rode en witte stroken die diagonaal geplaatst zijn. De folie is bij daglicht duidelijk zichtbaar, ze weerkaatsen licht van lampen zoals autoverlichting maar ze stralen zelf geen licht uit.

Wat is een voet?

Een bakenschild blijft rechtop staan door een verzwaarde voet. Het is van belang dat het schild kan bewegen waarmee wordt voorkomen dat de schilden omvallen. Bijvoorbeeld door harde windstoten of bij impact. Deze voeten moeten voldoende frictie bezitten zodat ze niet weg zullen schuiven, door ze af te koppelen is het eenvoudig om het geheel te verplaatsen. Zo kan een groot aantal bakenschilden eenvoudig van en naar een werklocatie worden gebracht.

Zijn bakenschilden wettelijk verplicht?

Als er werkzaamheden aan de weg of stoep zijn dan is het van groot belang om dit duidelijk kenbaar te maken aan gebruikers. Dit is niet alleen voor de veiligheid van weggebruikers maar ook voor mogelijke juridische consequenties. Met bakenschilden is het mogelijk om aan deze verplichtingen te voldoen, toch is het plaatsen van een bakenschild niet per definitie voldoende.

Zo zijn er meerdere rechtszaken geweest waarbij burgers in het gelijk gesteld zijn omdat ze door nalatigheid letsel hebben opgelopen in een gevaarlijke situatie. Daarbij bleek verlichting een belangrijke rol te spelen. Stel; een stoep is opengebroken. Om ervoor te zorgen dan niemand bezeerd raakt wordt een bakenschild geplaatst. Dit schild staat op de juiste positie en afstand, het is ook duidelijk zichtbaar. Maar wanneer de straatverlichting in de avond niet (goed) functioneert dan is de reflectielaag niet of nauwelijks te zien. De Rechter heeft in het verleden meerdere aanklagers in het gelijk gesteld omdat het te donker was en er dus niet voldoende maatregelen waren genomen om een gevaarlijke situatie aan te duiden.

Dit soort problemen kunnen voorkomen worden door naast bakenschilden bijvoorbeeld ook noodverlichting te plaatsen. Is hiervoor geen stroomvoorziening aanwezig? Ook daarmee kan THS Verhuur van dienst zijn, bijvoorbeeld met de verhuur van generatoren of alarmverlichting die wel zichtbaar is in het donker. Signalering is niet alleen bedoeld om na een voorval de situatie te markeren, het is ook een manier om verdere calamiteiten te voorkomen.

Doorgaans worden bakenschilden gebruikt in combinatie met andere materialen om een werklocatie aan te duiden en veilig te stellen. Neem contact op met THS Verhuur voor meer informatie.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
Materieelverhuur van THS
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.