MEDIASCHERMEN

Mediaschermen

mediaschermEr zijn diverse manieren om op te vallen. Bij wegsignalering zijn er allerlei soorten borden, aanhangers en lampen om de boodschap over te dragen. Maar soms is er meer informatie nodig en dat is mogelijk met mediaschermen. Wat de kenmerken zijn van een mediascherm en hoe deze verschillen met een matrix bord leggen we uit op deze pagina. Neem voor meer informatie contact op met THS Verhuur.

Wat is een mediascherm?

Een mediascherm is een beeldscherm met variabele afmetingen om digitale beelden op weer te geven. Dit kunnen stilstaande afbeeldingen zijn of bewegende animaties. Mediaschermen worden vaak gebruikt voor promotionele activiteiten op evenementen en festivals, bijvoorbeeld voor de weergave van sponsors. Daarnaast kunnen deze schermen ook informatie geven aan bezoekers, omstanders en voorbijgangers.

Is een hogere resolutie altijd beter?

Net zoals in een winkel televisieschermen worden aangeprezen met technische specificaties wordt bij mediaschermen ook vaak verwezen naar de optische resolutie. Toch zegt dit niet alles. Meer beeldpunten betekent in principe een hogere scherpte, al speelt de kijkafstand hierbij ook een belangrijke rol. Daarnaast is het aantal nits mede bepalend voor de zichtbaarheid. Dit staat voor de helderheid, een hoger aantal nits betekent een hogere lichtopbrengst.

Een hogere resolutie en meer nits betekent dat er meer energie nodig zal zijn om het scherm te voeden. Als het een mediascherm op een locatie zonder vaste stroomvoorziening betreft dan zullen er een afwegingen gemaakt moeten worden. THS Verhuur levert ook generatoren op locatie om aan het gewenste vermogen te voldoen.

Verschillen tussen mediaschermen en matrixborden

Zowel mediaschermen als matrixborden kunnen buiten worden geplaatst. Een matrix bord heeft een beperkt aantal LED lampen en kleuren waarmee alleen eenvoudige afbeeldingen mogelijk zijn. Denk aan het aanduiden van de snelheid of een afgesloten rijstrook. Tekstwagens kunnen meerdere regels tekst weergeven. De beperkte resolutie betekent wel dat er minder energie nodig is om de LED’s te voeden. Daardoor kan een tekstwagen of matrixbord lange tijd werken op een relatief eenvoudige accu. Een mediascherm heeft aanzienlijk meer stroom nodig omdat de resolutie hoger ligt.

Een ander verschil is de lichtopbrengst. Bij mediaschermen kan invallend licht ervoor zorgen dat de boodschap minder duidelijk zichtbaar is. Ook de kijkhoek is bepalend voor de zichtbaarheid. Matrix borden hebben minder last van wisselende omstandigheden. Het aantal nits bepaalt voor een groot deel de zichtbaarheid van een mediascherm. Per situatie kan worden bepaald welk type scherm de beste prestaties levert. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wat is een pijlwagen?

Een pijlwagen heeft een andere functie. Dit is een type signalering waarbij er alleen een pijl wordt weergegeven. Deze matrix heeft een zeer beperkt aantal lampen met een grotere diameter. Dit verhoogt de zichtbaarheid maar de mogelijkheden zijn beperkt. Pijlwagens worden vaak in combinatie gebruikt met verkeersborden om informatie over de situatie te geven.

Is geluid nodig bij een mediascherm?

Om bijvoorbeeld een podium op grote afstand zichtbaar te maken kan een mediascherm worden ingezet. Daarbij kan het gebruik van luidsprekers voordeel bieden. Echter worden veel schermen zonder geluid ingezet. Voor een overzicht van de mogelijkheden per systeem en mogelijke koppeling met audio installaties is het verstandig om contact op te nemen met THS Verhuur.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Dien een prijsaanvraag in en wij bellen u zo snel mogelijk op om een passende offerte op maat uit te brengen.

Heeft u vragen over onze materieelverhuur of diensten en wenst u meer informatie?
Neem direct contact op via telefoonnummer 0252 – 769135 of 06 – 54 32 30 40.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.