Hoe kun je matrixborden gebruiken?

Een verkeersbord geeft een permanente situatie aan. Soms betreft het tijdelijke regelingen, in dat geval moet je de planning bij plaatsing en verwijdering goed coördineren. Matrixborden ofwel rijstrooksignalering hebben in tegenstelling tot verkeersborden de flexibiliteit in wegbewijzering enorm uitgebreid, ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor andere toepassingen. Hoe je het beste een matrixbord gebruikt leggen we uit op deze pagina. Daarbij kijken we ook naar de wijze waarop ze in Zweden met deze technologie omgaan.

Matrixborden in Nederland

In Nederland zijn er een aantal wegen die naast permanente verkeersborden ook voorzien zijn van matrixborden. Deze borden kunnen zo een aantal voorgedefinieerde symbolen weergeven. De informatie op deze borden gaan boven de vaste borden langs de baan. Weggebruikers zijn dus verplicht deze richtlijnen te volgen.

Net zoals je bij Boels een tekstkar huurt biedt THS Verhuur ook enkele wagens die voor veel situaties ideaal zijn. Daarnaast kun je hier ook terecht voor LCD schermen, lichtmasten, afzettingen en meer. Informeer naar de opties of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Niet alleen op de snelweg

We kennen de matrixborden vooral van de snelweg. Toch kom je ze elders ook tegen. Denk bijvoorbeeld aan een parkeergarage of tijdens een evenement. In dat laatste geval kun je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een matrix bord als verkeersregeling of een tekstkar die andere informatie laat zien zoals sponsors van een festival.

De plaatsing kan heel divers zijn. Denk aan langs de openbare weg na een ongeval of in het stadscentrum als er renovatie aan de weg plaatsvindt. Je kunt ook tekstkarren huren voor gebruik tijdens evenementen om het verkeer te reguleren op een privéterrein. Voor meer promotionele teksten of afbeeldingen kan echter een LCD scherm meer geschikt zijn.

Matrixborden in Zweden

In Zweden gebruiken ze een systeem van matrixborden dat veel overeenkomsten vertoont met de situatie in Nederland. De situatie in Zweden ligt in een aantal gevallen wel voor op de Nederlandse invulling. Een voorbeeld is de internet connectiviteit, die voor het eerst in de Zweedse systemen werd toegepast. Met een mobiele tekstwagen is het overigens mogelijk om het scherm via 4G en een app te bedienen. Daarnaast kunnen de schermen van de overheid op afstand worden aangepast met nieuwe afbeeldingen. Ook dit is mogelijk bij tekstkar verhuur via THS. Naast wegbewijzering is het zelfs mogelijk om full-color logo’s toe te voegen.

Nederlanders zijn in de loop der jaren zo gewend geraakt aan matrixborden dat ze de instructies in andere situaties ook netjes opvolgen. Zo kun je bijvoorbeeld een tekstwagen plaatsen om het verkeer om te leiden en alle weggebruikers begrijpen wat de bedoeling is. De eenvoudige wijze om deze signalering aan te passen op afstand maakt ze dus veelzijdig en flexibel.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.