Hoe werkt een tekstwagen met app?

Door het hele land staan en hangen matrixborden van de overheid. De informatie op deze schermen kan dynamisch worden aangepast omdat ze verbonden zijn met een centraal netwerk. Hoe werkt dit bij een tijdelijke oplossing? Kun je een tekstwagen installeren met variabele boodschappen en hoe gaat dit in zijn werk? Op deze pagina leggen we uit hoe het systeem van THS Verhuur werkt, neem voor meer vragen gerust even contact met ons op.

Hoe werkt een tekstwagen?

Je kunt meerdere soorten tekstkarren huren, laten we ons beperken tot het systeem dat THS Verhuur in het assortiment heeft. Het betreft een mobiel systeem voorzien van zonnepanelen. Dit betekent in de eerste plaats dat het een autonoom systeem betreft, er is geen stroomvoorziening nodig. Ook is er geen verbrandingsmotor aanwezig wat betekent dat deze mobiele tekstkar toegestaan is in het stedelijk gebied.

Bediening van een matrixbord

Als je een permanent matrix bord ziet staan dan zal deze ook met een vaste verbinding in contact staan met de verkeersleiding. Zo kan er direct worden ingespeeld op de situatie. Bij een niet-permanent systeem kan er gebruik worden gemaakt van het draadloze 4G netwerk. Zo is het mogelijk om op afstand verbinding te maken met het systeem, bijvoorbeeld om de recente status van de situatie op het scherm weer te geven. Waar de beheerder van een permanent matrixbord doorgaans vanuit een centrale locatie zal werken, kan dit met tijdelijke systemen eenvoudig via een mobiele app op de smartphone.

Hardware en software

Een tekstwagen is voor het grootste deel hardware met een matrix scherm, onderstel, accu etc. Toch mag de software niet worden onderschat. Met een 4G verbinding is het mogelijk om contact te leggen met andere apparaten. Dit moet uiteraard beveiligd gebeuren. Daarom kiest THS bij tekstwagen verhuur voor de Traffic Fleet applicatie. Die is beschikbaar voor desktop, laptop en mobiel. Zo kun je op iedere locatie niet één maar meerdere borden beheren. Naast tekstweergave is het mogelijk om afbeeldingen in full-color af te beelden. Voor verkeersinformatie zorgt Floating Car Data voor realtime gegevens die je direct kunt doorsturen naar het scherm. Zo werkt hardware en software als een eenheid, waar je ook bent.

Service als laatste puzzelstuk

De hardware werkt naar behoren, de software is voorzien van de laatste updates. Wat ontbreekt er nog? Het is mogelijk om als uitvoerder een Boels tekstkar te huren zonder verdere instructies of ondersteuning. Je hebt al kunnen lezen dat de hedendaagse technologie veelzijdig is, dit kan vragen oproepen. THS Verhuur is een specialist in het leveren van materieel voor wegwerkzaamheden, evenementen en andere activiteiten. We gaan verder dan verhuur en bieden tevens een uitstekende service en ondersteuning. Vragen? Stel ze gerust!

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!
THS Industriële coating
Materieelverhuur van THS
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.