Waarom een matrix bord belangrijk is

Op tijd signaleren is van groot belang op de openbare weg. We leren bij het fietsen op jonge leeftijd om een arm uit te steken en in de auto gebruik te maken van knipperlichten. Bij wegwerkzaamheden, omleidingen of tijdens evenementen biedt een matrix bord uitkomst. Deze vorm van signalering springt direct in het oog en werkt zowel bij daglicht als in het donker. Het is met name de wijze waarop de boodschap eenvoudig aangepast kan worden die een rol speelt in de populariteit van deze wagens. Meer over de mogelijkheden van een tekstwagen en waar je rekening mee dient te houden leggen we uit op deze pagina.

Wat is een matrix bord?

Een matrix bord of een tekstkar is een verplaatsbare signalering. Soortgelijke borden worden ook gebruikt boven de Nederlandse (snel)wegen om het verkeer te regelen. Het voornaamste voordeel ten opzichte van standaard verkeersborden is het dynamische karakter van deze systemen. Er is een raster van kleine lampjes die afzonderlijk in of uit te schakelen zijn. Dit biedt de optie voor weergave van teksten of eenvoudige afbeeldingen zoals bewegwijzering. Naast het formaat is ook het aantal pixels van belang en de grootte van iedere LED lamp. Naast monochroom zijn er ook modellen met variabele kleurinstelling leverbaar.

Gebruik van matrixborden

Er zijn uiteraard de standaard verkeersregels om rekening mee te houden. Matrixborden worden vaak geplaatst op locaties waar juist een afwijkende situatie bestaat. Denk aan een festival op akkerland of een stemlocatie in een schoolgebouw. Het plaatsen van een verplaatsbare signalering biedt flexibiliteit maar men moet uiteraard wel rekening houden met de veilige omgeving. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de CROW richtlijnen. Dit is een set aan adviezen voor wegbeheerders. Hoewel deze richtlijnen geen wettelijke status hebben is een duidelijke onderbouwing nodig voor het afwijken van de CROW richtlijnen. THS zal klanten bij tekstkar verhuur adviseren in de juiste werkwijze.

Niet ieder matrix bord is hetzelfde

Je kunt online snel zoeken en vervolgens de eerste Boels tekstkar huren die je tegenkomt. Houd er rekening mee dat er diverse modellen leverbaar zijn met afwijkende kenmerken. Daarbij gaat het verder dan formaat en het aantal pixels. Zo mag niet ieder matrixbord gebruikt worden in een stedelijke omgeving. Dit kan te maken hebben met de maximaal toegestane CO2 uitstoot. Als er vragen zijn over de inzetbaarheid stel ze dan gerust aan de specialisten van THS Verhuur. Bij ons kun je tekstkarren huren die in de meeste situaties inzetbaar zijn. Daarbij letten we niet alleen op de wetgeving of CROW-richtlijnen maar ook zeker op de wensen van de klant en de specifieke toepassing. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.