Lichtmast huren: Dit moet je weten

Als er behoefte is aan licht in de duisternis dan biedt een lichtmast uitkomst. Er zijn diverse modellen met unieke kenmerken die voor een breed scala aan situaties inzetbaar zijn. Het is niet nodig om een grote mast te bouwen want je kunt eenvoudig een mobiele lichtmast huren die direct inzetbaar is. Denk bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden, projecten die alleen in de avonduren uitvoerbaar zijn of bij noodsituaties. THS verhuur maakt lichtmasten huren eenvoudig en betaalbaar. Op deze pagina leggen we uit waar je rekening mee dient te houden.

Hoe werken lichtmasten?

Het meest bekende voorbeeld van lichtmasten zullen de grote schijnwerpers zijn in een voetbalstadion. Dit zijn systemen met een permanent karakter dus alle omstandigheden zijn perfect afgestemd op de verlichting. Als er een ongeval plaatsvindt op de openbare weg dan heb je uiteraard niet de luxe om een dergelijke lichtbron te installeren. In dat geval kies je voor een mobiele lichtmast.

Welk type lichtmast?

Om te beginnen zijn er twee systemen; vast en mobiel. Bij lichtmast verhuur gaat het om de verplaatsbare modellen. Deze categorie is weer onder te verdelen in de stroomvoorziening, denk aan deze types:

  • Met brandstofmotor voor een langdurige werking en een hoge lichtopbrengst. Er is wel sprake van uitstoot en de motor werkt niet geheel geruisloos.
  • Plug-in verlichting die alleen met een externe stroombron functioneert.
  • Een oplaadbare batterij die na een aantal uren weer opgeladen moet worden.
  • Masten die voorzien zijn van zonnepanelen en accu. De batterij wordt overdag opgeladen en zal na zonsondergang verlichting bieden.

De energievoorziening zal voor veel toepassingen de voornaamste overweging zijn. Als er stroom aanwezig is op de locatie dan is een model zonder accu doorgaans lichter van gewicht. Solar masten zijn ecologisch verantwoord en leveren geen CO2 uitstoot. THS is de specialist in lichtmast verhuur, neem daarom contact op voor meer informatie.

Waar op letten bij lichtmasten?

Naast het opwekken van energie zijn er bij een lichtmast huren ook andere zaken om rekening mee te houden. Daarbij mag de lichtopbrengst niet worden vergeten. Het voornaamste kenmerk van verlichting is de maximale oppervlakte die verlicht kan worden. Dit wordt uitgedrukt in vierkante meters. Zo kan de ecologisch verantwoorde LED lichtmast Trime X-Eco tot 2000 vierkante meter verlichten. De X-Hybrid gaat tot maar liefst 3800 vierkante meter op basis van een hybride systeem stroomvoorziening.

Lichtmast huren

Er is meer op de markt dan een lichtmast van Boels. Bij THS Verhuur leveren we de beste materialen voor ieder karwei. Daarbij werken we nauw samen met vooraanstaande merken op het gebied van werkzaamheden op de (openbare weg). We werken altijd op basis van maatwerk oplossingen niet alleen met snelle levering maar ook met scherpe tarieven. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.