Hoe werkt een LED lichtmast?

Sinds de uitvinding van elektriciteit is licht altijd de voornaamste toepassing geweest. Van Volt naar Watt naar Lumens; lichtmasten laten bijvoorbeeld zien hoe multifunctioneel licht kan zijn in uiteenlopende situaties. De wijze waarop bedrijven lampen produceren is in de loop der jaren veel veranderd. Niet iedere technologie is de beste keuze in iedere situatie. Is een LED lichtmast beter dan de rest en waarom dan eigenlijk? We bekijken op deze pagina de mogelijkheden die LED technologie te bieden heeft.

Licht in de duisternis

Sinds het midden van de achttiende eeuw vinden er al experimenten plaats met gloeilampen op basis van een gloeidraad. Thomas Edison was zeker niet de eerste en enige persoon die bezig was met lampen op basis van glas en filament. In de twintigste eeuw zouden gaslampen, halogeen lampen, TL-buizen en andere technologieën hun intrede doen. Voor een lichtmast werden voorheen vaak natrium of radium lampen gebruikt, echter het nadeel van veel van dit soort lampen is de beperkte gebruiksduur of de degradatie in kwaliteit na verloop van tijd.

Beter licht met een LED lichtmast

LED staat voor Light Emitting Diode. Een standaard gloeilamp produceert meer warmte dan licht, een LED daarentegen warmt nauwelijks op en zet bijna alle energie om in licht. Daarnaast is er een uitstekende controle op de kleurtemperatuur. Naast de lichtopbrengst is het bij een LED lichtmast mogelijk om de kleurtemperatuur nauwkeurig te bepalen, dit wordt om die reden als prettig ervaren tijdens werkzaamheden. LED’s gaan lang mee, ze zijn energiezuinig en veilig om mee te werken. Dit zijn allemaal kenmerken die bij een mobiele lichtmast huren van pas komen.

Verder kijken dan de verlichting

De voornaamste reden om te kiezen voor lichtmast verhuur zal de verlichting zijn. Het is wel van belang om rekening te houden met de wijze waarop het licht wordt gegenereerd. Als een locatie permanent verlicht wordt dan is er altijd voldoende energie vereist. Een mobiele lichtmast met alleen zonnepanelen kan dan tekortschieten, er zijn echter ook hybride systemen die met een verbrandingsmotor werken maar slechts minimaal brandstof gebruiken.

Licht op maat

Een andere factor om rekening mee te houden bij een lichtmast huren is de mobiliteit. Kun je snel de mast verplaatsen? Betreft het een staand model of een totaaloplossing met eigen wielen en trekhaak? Je kunt blindelings een lichtmast bij Boels huren, daarna ontdek je bij het ophalen dat de specificaties niet aansluiten op de werkzaamheden. Bij THS lichtmast verhuur denken we graag met de klant mee. En als er naast licht andere materialen nodig zijn zoals matrixborden, een pijlwagen, generator of ademluchtunit dan kunnen we ook aan deze vraag voldoen. Informeer direct naar de mogelijkheden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.