Hoe werkt een mobiele lichtmast?

Bij ieder voetbalveld zijn ze te vinden; grote lichtmasten die het veld voorzien van zoveel licht dat het lijkt alsof de zon fel schijnt aan de hemel. Voor werklui die letterlijk in het duister tasten omdat er geen lampen in de buurt staan lijkt dit een droom. Met een mobiele lichtmast komt deze droom uit. Is het mogelijk om een werklocatie ter grootte van een voetbalveld te verlichten met een mast op accu? Wat er mogelijk is en hoe dit werkt leggen we uit op deze pagina.

Hoe werkt een mobiele lichtmast?

Volgens KNVB normen ligt de oppervlakte van een voetbalveld tussen 6400 en 7140 vierkante meter. Deze velden worden verlicht met meerdere permanente lichtmasten. Kun je een mobiele lichtmast huren waarmee je een dergelijke oppervlakte van licht kunt voorzien? De X-Hybrid lichtmast met 6 maal 150 Watt LED lampen van THS Verhuur kan 3800 vierkante meter verlichten voor een periode van 11 uur. Een voetbalveld wordt met meerdere masten verlicht, met slechts twee van deze ‘monsters’ kun je dus een veld tot aan iedere hoek van licht voorzien. Deze lichtmast is van het merk Trime. Zij hebben een mast in het assortiment die 24.500 vierkante meter kan verlichten. De 28 lampen van ieder 150 Watt kunnen op een volle tank maar liefst 160 uren lang blijven branden. Het mag dus duidelijk zijn dat een LED lichtmast met bescheiden afmetingen voor ieder karwei inzetbaar is.

Naast het aantal lampen, de lichtopbrengst en de oppervlakte zijn er nog enkele kenmerken bij lichtmast verhuur die van belang zijn. De manier waarop een mobiel systeem verplaatst kan worden bijvoorbeeld. Een aantal modellen zijn uitgerust met een vaste voet of frame. Om ze te verplaatsen heb je een aanhanger nodig of een pick-up truck. Je kunt bij THS een lichtmast huren met een eigen onderstel en banden die geschikt zijn voor de openbare weg. Deze mast vervoer je eenvoudig met een wagen en trekhaak. Op locatie vergrendel je het systeem, je kunt de mast weer eenvoudig verplaatsen.

De specialist in verhuur

Wat betreft lichtmast verhuur is THS de partner voor professionals die liever huren dan kopen evenals consumenten met grote ambities. Je kunt een lichtmast bij Boels huren om het vervolgens ‘zelf uit te vogelen’, bij dit soort apparatuur wil je uiteraard geen risico’s nemen. THS richt zich op praktische oplossingen voor uiteenlopende situaties. In de achtertuin, op de snelweg of bij het graven van een sportveld bieden we al het materieel dat je nodig hebt. Naast mobiele lichtmasten verhuren we matrix borden, tekstwagens, ademluchtunits en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug:

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.