• Actieraam - THSverhuur.nl

Wat is een actieraam en hoe werkt een actiewagen?

Nederland staat vol met verkeersborden. Er zijn gevallen waarin de standaard borden niet overeenkomen met de werkelijke situatie, in dat geval kan er gebruik worden gemaakt van een actieraam. Op deze pagina leggen we uit wat je moet weten bij een actiewagen huren en de verschillende types die er volgens de Nederlandse wetgeving bestaan.

Wat zijn de regels omtrent actieramen?

Bij het plaatsen van een actieraam zijn er in Nederland meerdere categorieën te onderscheiden:

  • Type 0: Dit type actieraam mag alleen in de berm worden geplaatst en niet op de openbare weg.
  • Type I: Dit type actieraam mag alleen binnen de bebouwde kom worden geplaatst op wegen met een maximumsnelheid van 50 km/u.
  • Type II: Dit type actieraam mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom worden geplaatst op wegen met een maximumsnelheid van 80 km/u.

Deze types mogen niet geplaatst worden op autowegen of snelwegen, daarvoor is een Type III model verplicht. Neem voor meer informatie over een actiewagen huren contact op met THS Verhuur.

Kenmerken van actieramen

In tegenstelling tot een matrixbord huren of een full colour tekstkar is er bij een actieraam geen bord met LED verlichting om variabele afbeeldingen weer te geven. Er wordt gebruik gemaakt van standaard bewegwijzering zoals deze in Nederland toegepast wordt. Om de zichtbaarheid te verhogen worden in de hoeken lampen geplaatst. Dit kunnen witte of gele lampen zijn die knipperen naar gelang de situatie. De verlichting wordt gevoed met een oplaadbare accu op 12V, een aansluitpunt voor stroom is dus niet nodig. De afmetingen en vormen kunnen afwijken per product. Zo zijn er vierkante modellen van slechts 60 x 60 centimeter maar ook grote ramen van 130 x 200 centimeter. Het formaat bepaalt ook in welke categorie het frame valt, zo mag een kleiner actieraam van 100 x 160 centimeter niet op wegen met een maximumsnelheid van 80 km/u worden geplaatst.

Liggende en staande actieframes

Het frame is voorzien van de bekende rood-wit strepen met de punt naar boven gericht. Het is dus niet toegestaan om een staand frame te draaien om als liggend frame te gebruiken, ze zijn specifiek ontworpen voor een horizontale of verticale oriëntatie. Dit geldt voor zowel de Type I als de Type II modellen. Ook bij vierkante modellen is het van belang om het bord op de juiste wijze te installeren.

Complete actiewagen

Het is tevens mogelijk om een complete actiewagen te huren. Dit is een aanhanger die geschikt is voor personenvoertuigen met een trekhaak. Een Type III klasse actiewagen is geschikt voor gebruik op de snelweg en heeft geen eigen kenteken. Dit systeem kan eenvoudig worden geplaatst op iedere locatie. Dit is niet hetzelfde als een rijdende afzetting, houd altijd rekening met de wetgeving omtrent signalering op en naast de openbare weg. THS Verhuur helpt je graag verder met het maken van een passende keuze voor ieder project.

Waar op letten bij een actieraam?

In de eerste plaats moet je rekening houden met de juiste categorie. Een product dat geschikt is voor gebruik binnen de bebouwde kom mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden langs de snelweg. Daarnaast moeten de materialen degelijk zijn zoals een frame van gegalvaniseerd staal om roest te voorkomen. Let op de juiste plaatsing van zowel de rood – wit strepen als de verkeersborden. De accu moet opgeladen zijn voor gebruik, controleer de werking van de verlichting voor ingebruikname. Als mocht blijken dat er een mankement is neem dan direct contact op met de leverancier.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER

UITGEBREID AANBOD VOOR VERHUUR, KLIK VOOR MEER INFO:

0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een ISO 9001 en VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.